Home

Interesse voor een strandvakantie aan de Costa Brava?
Of hou je meer van een wandel- en/of fietsvakantie?
Ben je iemand die meer houdt van cultuur?
Wil je van alles een beetje proeven?

Particulier biedt U de gelegenheid om een appartement te huren voor max. 6 personen, gelegen in Ampuriabrava, het Venetië van Spanje, gekend om zijn vele kanaaltjes (baai van Rosas). Dit hoekappartement bevindt zich op de 2° verdieping in een afgesloten rustige residentie met privé zwembad. Je kan je wagen veilig parkeren voor het appartement. Winkels en zee liggen binnen wandelafstand (500m.).

Wij bieden dit appartement aan onder 2 formules:
  • Huurformule: periode te kiezen over het volledige jaar. Zie rubriek “Huurformule”.
  • Gastgezinformule: buiten de hoogseizoenmaanden juli en augustus. Zie rubriek “Gastgezinformule”.

Tijdens de zomervakantie is het volop genieten van de zon, zee en strand. Ampuriabrava heeft een zeer breed en lang zandstrand waarbij de zee zeer geleidelijk in diepte toeneemt zodat de kleine kinderen naar hartelust kunnen pootje baden. In de bekende winkelstraat kan je kuieren langs de vele boetiekjes, een terrasje doen of gaan uit eten in één van de vele restaurants. Ook kan je een boot huren om de vele kanaaltjes af te varen. Met de kinderen kan je naar het plaatselijk vliegveld gaan waar gemiddeld 250 sprongen per dag worden gedaan.

Ook bieden wij een zeer gevarieerd voettochtenprogramma aan. Deze tochten zijn in lusvorm opgesteld, zeer gedetailleerd uitgewerkt en voorzien van foto's zodat iedereen deze tochten zelf kan doen. Deze tochten gaan o.a. door de uitlopers van de Pyreneeën, doorheen natuurgebieden te vergelijken met het Zwin, in vulkanisch gebied waarbij U kan afdalen in verschillende uitgedoofde kraters, langs de grillige rotskust of langs kilometers strand, naar een klooster in de bergen, met een tandradtreintje naar hoger gelegen (ski)gebieden en te voet terugkeren, in de vlakke fruitstreek van de Ampurdan, enz.

Ook kan je in de omtrek van 40 km. volgende bezienswaardigheden bezoeken: het museum van Dali in Figueras, het middeleeuws dorpje Pals, Bisbal gekend om zijn keramiek, het kunststadje Cadaques, de Grieks-Romeinse ruïnes van Ampurias, de kathedraal van Castello d'Empuries, zelfs de wereldstad Barcelona ligt binnen bereik nl. 150 km. Vele van deze bezienswaardigheden worden concreet beschreven en uitgewerkt in meerdere autotochten.